понеділок, 11 березня 2019 р.

Простий шоколадний пляцок

Інгредієнти

    Для тіста:
  • Борошно – 3 склянки.
  • Жовтки – 6 штук.
  • Ванільний цукор – 15 г.
  • Цукор – ½ склянки.
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • [li]Масло (маргарин) – 200 г.
  • Какао – 1 ст.л. [/li]
    Для шоколадної маси:
  • Білки – 6 штук.
  • Цукор – 1 склянка.
  • Пудинг шоколадний, без цукру – 2 упаковки.
  • Сметана (20%) – 1 л.
    Додатково:
  • Сливове варення.
  • Цукрова пудра.

Тісто

Змішуємо борошно, цукор, ванільний цукор, розпушувач та какао. Додаємо тверде масло порізане кубиками, січемо ножем до утворення дрібної масляної крихти. Додаємо жовтки, замішуємо тісто.
Ділимо тісто на 2 частини, замотуємо в харчову плівку, одну відправляємо в холодильник, другу – в морозилку.

Шоколадна маса

Білки збиваємо до стійкої піни, по ложці додаємо цукор, щоразу добре збиваємо. Додаємо пудинги (порошок), акуратно збиваємо на найменшій швидкості міксера.
Додаємо сметану і добре, але акуратно вимішуємо ложкою.

Формуємо пляцок

Виймаємо з холодильника шматок тіста, розкачуємо його на пергаменті за розміром дна форми (25х35). Перекладаємо його у форму разом з пергаментом, наколюємо виделкою. Змащуємо тісто сливовим варенням, зверху викладаємо шоколадну масу.
Виймаємо тісто з морозилки, натираємо зверху на грубій тертці.
Випікаємо пляцок при температурі 180 градусів близько 1 години. Готовий пляцок залишаємо у закритій духовці до повного охолодження.
Перед подачею посипаємо цукровою пудрою. Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Простий шоколадний пляцок

Інгредієнти Для тіста: Борошно – 3 склянки. Жовтки – 6 штук. Ванільний цукор – 15 г. Цукор – ½ склянки. Розпушувач – 2 ч.л. [li]...